Kartal CHP
Kartal Belediyesi
Kartal Belediyesi
İstanbul
BIST9072.08
DOLAR30.7519
EURO33.0304
ALTIN1969.6
BTC/USD51728.548
Talat Yavuz

Talat Yavuz

Mail: bilisimstar@gmail.com

Yanlış Bilgi ile İdareci Okul ve Öğretmenler linç edildi.

Birinci sınıf öğrencisinin verdiği bilgi ve röportaj ile iki gündür ana haberlere konu edilen Pendik Ertuğrulgazi İlkokulu idareci ve öğretmenlerini ziyaret ettik.

 

Ey basın mensupları, bu okulda, gözünün önünde arkadaşları tarafından çakmakla yakılan öğrencisine müdahale etmeyen ne okul idaresi ne de öğretmen vardır. Yaptığınız haber tam bir cinayettir. Sizde hiç mi meslek ahlakı yok, çocuk sevgisi yok. Okuyun ve doğruyu öğrenin:

 

............. ................ ..............

 

“18/02/2018 tarihinde ATV ana haber bülteninde yayınlanan, bir öğrencimizin okul içinde akranları tarafından şiddete maruz kaldığı, çenesinin çakmak ile yakıldığı, okul idaresinin ve öğretmenin öğrencinin durumu ile ilgili herhangi bir müdahalede bulunmadığı, öğrencinin durumunu söylemesine rağmen öğretmenin,” bir şey olmaz dediği “ yönünde iddiaları içeren haber gündeme getirilmiştir.

 

Bahse konu haber ile ilgili kurumumuzca yapılan incelemede aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır;

 

1. Durumla ilgili okul idaremizin bilgisi 18/02/2018 Pazar günü öğlen 13:00 civarında ATV haber ekibinin okula çekim yapmaya geldiği bilgisi, okulun çevresinde oturan velilerimizce bize ulaştırılması sonucu olmuştur. Çekime şahit olan velilerin, kanal görevlilerine tepki göstermesi üzerine çekimi kısa kesip hızlıca okul önünden ayrılmak zorunda kaldıkları söylenmiştir. Çekim yapıldığı bilgisi üst makamlara derhal iletilmiştir.

 

2. Mağdur olduğu iddia edilen öğrencinin velisi Aydın ERGİN’İN beyanının aksine okul idaresine hiçbir şikâyet yapılmamıştır, kısacası şikâyete konu olan olay ile ilgili okul idaremizin çekim yapılana kadar hiçbir bilgisi yoktur.

 

_Olaydan haberdar olur olmaz öğrencinin tespiti yapılmış önce veli sonra öğretmen ile görüşülmüştür. Veli görüşmede haberin aksine okul idaresinden şikâyetçi olmadığını öğretmenin durumu önemsemediğini bu sebeple öğretmene yönelik şikâyeti olduğunu söylemiştir.

 

_Sınıf öğretmenimiz ise öğrencinin olay günü hiçbir şeyi olmadığını, öğrenciyi kendi eli ile servis hostesine teslim ettiğin ifade etmiştir. Servis hostesi ise öğrencide dikkati çeken herhangi bir durumun olmadığı söylemiştir.

 

3. Velinin öğrenci için darp raporu aldığı, ancak olayın olduğunu iddia ettiği gün değil ertesi gün yani 17/02/2018 Cumartesi günü saat 14:30 civarında almıştır.

 

4. 19/02/2018 günü olay ile ilgili sınıf Rehber Öğretmenimiz ile görüşmeye alınmıştır. Öğrencilerin tamamı, mağdur olduğu iddia edilen öğrencinin okuldan ayrılırken bir şeyi olmadığı, sınıfta çenesinin yandığı konusunda arkadaşlarına bahsetmediğini, ifade etmişlerdir. Öğrenciler olayı televizyondan ya da velilerine gönderilen video kayıtlarından öğrendiklerini söylemişlerdir.

 

5. Mobil okul timinden polisler ile kamera kayıtları incelenmiş. Yapılan incelemede herhangi bir olumsuz duruma rastlanmamıştır. Öğrencinin teneffüs saatlerinde ki kayıtlarına ve son derste sınıftan çıkışı ile servis hostesi tarafından alındığı ana bakıldığında öğrencinin çenesi yanmış bir öğrenci görünümünde olmadığı açık olarak görünmektedir.

 

6. Gerek öğrenci ifadeleri ile öğretmen ve servis hostesinin beyanları gerekse kamera kayıtlarının incelemesinden öğrencinin okul içinde iddiaya konu teşkil eden saldırıya maruz kaldığına dair herhangi bir kanıt yada emare kesinlikle bulunmamaktadır.”

 

Talat YAVUZ

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı

 

yavuztlt@hotmail.com

www.twitter.com/talatyavuz29

www.facebook.com/yavuztlt

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
Kartal Belediyesi