İstanbul
BIST9072.08
DOLAR30.7519
EURO33.0304
ALTIN1969.6
BTC/USD51728.548
Talat Yavuz

Talat Yavuz

Mail: bilisimstar@gmail.com

Şube müdürleri rotasyonu ertelenmelidir

Milli Eğitim Bakanlığı, iki yıldır yaşanan kargaşaya rağmen, ülke genelinde sayıları yüzü bulmayan şube müdürüne rotasyon uyguluyor.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, iki yıldır yaşanan kargaşaya rağmen, ülke genelinde sayıları yüzü bulmayan şube müdürüne rotasyon uyguluyor. Uzun yönetmelik tartışmalarından sonra, ilki geçen yıl uygulanan rotasyonda, birçok şube müdürü rapor alarak muaf tutulmuş, birçok şube müdürü de mahkeme kararları ile geri dönmüştü.

 

Bütün dikkatlerin seçim sonrası gelişmelere odaklandığı, seçim sonuçlarına bakanlığın benzer uygulamalarının olumsuz etkisinin konuşulduğu bir dönemde,şube müdürü ve öğretmen rotasyonu konusunda yeni bir yaklaşıma ihtiyaç var. Rotasyon konusu bir inatlaşmaya ve kararlılık gösterisine dönüştürülmemeli ve üzerinde daha ayrıntılı çalışma fırsatı sağlanmalıdır.

 

Bu günlerde devam eden okul müdürü puanlamaları, atanan 1709 şube müdürü ile ilgili mahkeme kararları sonrası oluşan belirsizlik, alınacak bir erteleme kararının yerinde olacağını göstermektedir. Kaldı ki bu yıl rotasyona tabi olan birçok şube müdürü de raporlarını bakanlığa sunmuş durumdadır.

 

Bugün, eğitim sistemimizin sağduyulu düzenlemelere daha çok ihtiyacı var. Bakanlığımız, dağ gibi problemler dururken, küçücük faydalar uğruna kocaman belirsizlikler ve stresler üretmemelidir. Bir yandan gelecek günleri daha sağlam, kalıcı ve adil düzenlemelerle planlarken bir yandan da geçmişten gelen belirsizlikleri ortadan kaldırmalıdır. Öğretmen ve şube müdürleri rotasyonunun ertelenmesi bu yolda atılmış ilk adım ve bir iyi niyet gösterisi olacaktır.

 

Talat YAVUZ

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar