huseyın karakaya
Kartal Belediyesi
Kadem Ekşi
İstanbul
BIST9072.08
DOLAR30.7519
EURO33.0304
ALTIN1969.6
BTC/USD51728.548
Kenan Çakal

Kenan Çakal

Mail: cakalkenan@gmail.com

MUTLULUK MEMNUNİYETTİR

“Mutluluk maddi veya manevi açıdan kişinin topluma faydalı veya toplumun gerçekleştirmesi anındaki duygularıyla kendisini memnun edecek davranışların gerçekleşmesi halinde damarların içindeki kanın karıncalandığını hissettiği sevinç dolu yaşantı anlarıdır.”

 

Erdoğan Alemdar’a ait bu cümlelerin, insana hizmetin mutluluğa nasıl dönüştüğünü, en güzel şekilde ifadesi olarak görüyoruz.

 

Toplum ve onu güçlendiren bireylerin kendilerini yönetenlerden beklediği hizmetlerin sınırı yoktur. Taleplerin bitmeyeceği gibi, hizmetlerinde buna paralel olarak devam edeceğini çok iyi biliyoruz. “Hizmette sınır yoktur”, “Halka hizmet, hakka hizmettir”  gibi cümleleri siyasetçilerin çok kullandığını, projelerini bu sözlerin üzerine kurduğunu yıllarca yakından izledik. Değerlendirmeyi yapan halk şuna dikkat eder; Hizmetler öncelik sırasına göre mi yoksa feodal ve siyasi tercihlere göre mi yapılır? İşte bu sıralama siyasinin geleceği için çok önemlidir.

 

Gelişmenin ve hizmetin devamlı ve evrensel olması gerektiğini takip etmek kimin hakkıdır diye sorabiliriz. Gelişmekte olan toplumlarda sosyal dengeleri çok iyi analiz etmek gerekir. Bir bölgeye hizmeti getirirken diğer bölgelerden esirgersen, bunun faturası ağır olacağını siyasetçi bilmelidir. Eşitsizlik, büyüyen  bir ekonomide dengeleri alt üst eder. Yönetenlerin bunu dikkate alması, onların bilgi ve becerisine bağlıdır. Başarılı bir yönetici, yerel ve ulusal  alanlar arasındaki farklılıkları ortadan kaldıran veya asgariye indirendir. Hizmetin esas hedefi insan mutluluğu olmalıdır.

 

“Önce insan” sloganı yaşamamızın vazgeçilmez bir hedefi olmalıdır.

 

Bilinçli, hizmeti isteyen verilen sözlerin takipçisi olan bir toplum ortaya çıkmıştır.

 

İnsan sevgisinin ve mutluluğunun hizmetle bütünleştirilmediği düşünce tarzları kaybolmaya yüz tutmuştur.

 

Yerel yönetimlerin ve siyasi iktidarların hedefinin hizmetin kalitesi, büyüklüğü ile sınırlı olması yeterli değildir.

 

En önemli nokta insanın mutluluğudur. Bunu sağlayan siyasi iradenin gücünü tespit etmekte insana yani seçmene kalmaktadır.

 

Yeni yılınızı tebrik eder, nice mutlu yıllar dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunarım.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar