İstanbul
BIST9072.08
DOLAR30.7519
EURO33.0304
ALTIN1969.6
BTC/USD51728.548
Kenan Çakal

Kenan Çakal

Mail: cakalkenan@gmail.com

MİLLETİN ÖZLEDİĞİ TABLO, İNŞALLAH DEVAM EDER

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan olaylar Büyük Türk Milletinin önünde kimsenin duramayacağını açıkca ortaya koydu. İlk günden itibaren  Vatanı  ve Demokrasi için canını vermekten kaçınmayan, vücudunu mermilere ve tanklara karşı koymaktan çekinmeyen bu alnı öpülesi Milletin kararlılığını bütün dünya hayranlıka izledi ve şaşırdı. Bu milletin büyüklüğü anlamakta zorluk çeken, ABD-İngiltere ve Almanya darbenin başarısızlığı karşısında ne olduğunu uzun süre anlayamadılar. Onlar dünyada organize edilen her darbenin altında imzaları ve çalışmaları olan ülkelerdi. Türkiye’de yapılan geçmiş darbelerdeki başarılarını hatırlıyorlar ve halkı hesaba katmıyorlardı. Dünyanın neresinde darbe girişimi varsa muhakkak altından ABD ve onun menfaat ortağı İngilizlerin gizli servisleri çıkıyordu. Açıkca müdahillikleri olmasına rağmen inkar etmeleri de anlaşılır gibi değil. Herhalde bu milleti kendileri gibi  kör, sağır ve aptal zannediyorlar. İnşallah tanımaya başlamışlardır, bu büyük milleti. Yine geleceklerdir. Bu sefer taktikleri farklı olacaktır ama yine mağlup olacaklarlardır. Geldikleri gibi, yine gideceklerdir”. Önemli olan bizim bu kararlılığımız devam etsin. 1915 ruhunu 2016 ya hep birlikte taşıyan Türkiye kenetlenmiş bir biçimde iktidarı ve muhalefetiyle tek yumruk olarak mücadelesini sürdürmeye kararlı. Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında yapılan liderler zirvesi. Başbakanın siyasi parti liderlerini ziyaret etmesi. Devletin zirvesinin birlikte fotğraf vermesi. Liderlerin aynı mitingte halka seslenmesi. Bunlar çok güzel görüntüler. Milletin hoşuna gitti. Devamını istiyor ve bekliyor. Ülkenin temel sorunlarında. Örneğin sivil bir Anayasa yapılması için... Liderlerin birlikte kollarını sıvamalarını bekliyorlar. Demokrasi ve Şehitler Mitingi tarihte böyle bir miting yok.Görülmemiş bir insan seli. Denizin hemen yanında insan denizi. Milli iradeye saygı duymayanlara karşı Milletin protestosu. Büyük Türk Milletinin Demokrasi Manifestosu. 76 Milyonun ruhunu taşıyan görkemli mitingte Birlik ve beraberlik duyguları içinde el ele,omuz omuza Tek Millet, Tek Yürek. Zafer Demorasinin,Meydanlar Milletin......... Unutanlara bir kez daha hatırlatılır..

 

İl  YKM ve EKM’ye Teşekkürler

 

Ak Parti İstanbul İl Yaşlılar Koordinasyon Merkezi (YKM) ve Engelliler Koordinasyon Merkezi (EKM) 7 Ağustos’ta düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitinginde engelli ve yaşlılar için ayrılan 2 bin kişilik alana kapıdan aldıkları bu kişileri sağlıklı ve huzur içinde yerlerine taşıyarak rahat bir şekilde mitingi izlemelerini sağlayarak büyük bir iş başardılar. Yoğun bir tempo içinde kalabalığın içinden aldıkları kişileri karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen yerine ulaştırmaları gerçekten alkışı ve övgüyü haketti. Kamil Çakır ve Yücel Yıldızhan ekibiyle birlikte büyük bir başarıya imza attılar. Hem de gezi olaylarında ön planda olup ta buraya gelenlere gösterilen büyük ilgi ve alakayı gördükten sonra YKM ve EKM başkanları ve üyelerini ayakta alkışlamak her halde haksızlık olmaz. Gezi olaylarındaki açıklamalarıyla milletle alay edenlere bu mitingte gösterilen protokol ilgisini de şiddetle kınıyorum..

 

Kızım; Allahın Adaleti Tecelli Ediyor

 

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybeden kızım İrem’in duaları kabul oldu. O yıl girdiği sınavlarda çok iyi bir puan almasına rağmen, soruların çalınması nedeniyle sonuçlar iptal olmuştu. O zaman bunu yapanları Allaha havale etmişti. Tekrar girdiği sınav sonucunda istediği Ankara Hukuk Fakültesini kazanmıştı. İdealleri vardı, bu düşüncedeki insanlarla mücadele edecekti. Ömrü yetmedi, o kısacık ömrü 45 saniye süren Marmara Depreminde son buldu. Gözün aydın kızım; o kirli işleri yapanların hepsi yakalandı ve şimdi cezalarını çekecekler. Sen kabrinde rahat uyu. Allahın adaleti tecelli etmeye başladı. Herkesin bir hesabı var, ama onun üstünde bir de Allahın hesabı var.........

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar