İstanbul
BIST9072.08
DOLAR30.7519
EURO33.0304
ALTIN1969.6
BTC/USD51728.548
Talat Yavuz

Talat Yavuz

Mail: bilisimstar@gmail.com

İBB’DEN TÜRKÇE KUR’AN VE KARMA SEMA GÖSTERİSİ

İBB’nin, Mevlana’nın 747. ölüm yıl dönümünde düzenlediği etkinlikte Kuran Türkçe okundu, kadın erkek karışık Mevlevi ayini yapıldı ve görüntüler kamuoyu ile paylaşıldı.

 

Düzenlenen bu etkinlikle, Mevlana’nın yüz yıllar aşan barış ve kardeşlik mesajına aykırı davranılarak, milletimizin acı ve ıstırapla hatırladığı, ezanın Türkçe okutulduğu bir döneme olan özlem ortaya koyulmuş oldu.

 

Bir etkinlikle İBB, ezanın ve Kuran’ın Türkçe okutulması ve kadın erkek karışık ibadet tartışması başlatabilmeyi başardı! İyi çalışılmış, ustaca hazırlanmış bir tahrik olarak milletimizin hafızasındaki yerini almış oldu.

 

Geçmişte yıllar süren takıyye tartışması yapılmıştı. Demokrasiye inanmayanlar, demokrat görünüp iktidar olacak ve rejimi değiştirecekti. Bu tartışmalar çok geride kaldı. İktidar olabilmek için zinde güçlerden umudunu kesenler, geçmişte yaptıkları eleştirileri unutmuşlar, şimdilerde takıyyede zirve yapıyorlar. İBB Başkanı İmamoğlu, seçim öncesi, Eyüp Sultan Camii’nde Yasin Suresi’nin Türkçe mealini okumamıştı hâlbuki. Şimdi ise orijinal hallerine dönerek Mevlevi ayini diye acayip görüntüleri sahnelediler.

 

İBB bu yaklaşımı ile “İslam bugün dünyanın her yerinde kriz yaşayan bir dindir." diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile aynı safa düşmüştür. Krizdeki batının, İslam’a yaptığı saldırıya hak ettiği cevabı vermek yerine, içeride eski tartışmaları yeniden alevlendirmek, Macron gibi düşünenlerin işine yarayacaktır. Macron’un da yapmak istediği ancak bir türlü başaramadığı aslında tam da budur.

 

Sürekli gündemde kalabilmek için toplumun hassasiyetlerini kaşıyarak bir yere varılmaz. Belediyeler, hele de bu salgın şartlarında insanımıza hizmetleri ile gündeme gelinen yerler olmalıdır. İnsanımız bu yapılanları not etmektedir.

 

Sultan Fatih’in türbesine eli arkasında girebilen, sel baskınında, depremde tatiline devam eden, engelliler gününde engelli bir itfaiyeci arkadaşımızı sürgüne gönderen ve son olarak da milletimizin hafızasında acılarla yerine almış, ezanın Türkçe okunduğu yılları hatırlatan icraatta bulunan bir belediye başkanının bundan sonraki benzer icraatını merakla bekliyoruz.

 

Bugüne kadar dinde reform çabaları hüsranla, itibar kaybı ve bozgunla bitmiştir. İslam hak ve son dindir. Allah’ın (CC.) korumasındadır. Kur’an ayetlerinin benzerini yazmaya kalkanlara, Allah’ın (CC) meydan okuması 1400 yıldır ortada durmaktadır.

 

Anlaşılan geçmişte ezanı Türkçe okutan, Kuran’ı yasaklayan, camileri ahıra çeviren zihniyette değişen bir şey yok. Seksen yıl önce Türkçe ezan niçin okutulduysa, Türkçe ibadet tartışmaları niçin yapıldıysa, bugün de İBB eliyle aynı gündem takip edilmektedir. Siyasi hesaplarla seçim zamanı yapılan şirinliklerin kandırmacadan ibaret olduğu görülmüştür. On altı milyon sizden bunu değil hizmet bekliyor.

 

Şimdi bu cürümlerde katkısı olan bazı partilerin acilen bir muhasebe yapma vaktidir. Hiçbir siyasi gerekçe bu kadar vebale ortak olmayı ve millete hizmet yolunda yeni bir nesli yetiştiren geçmişi ile ters düşmeyi haklı kılamaz.

 

Talat YAVUZ

Memur Sen İstanbul İl Başkanı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar