İstanbul
BIST9072.08
DOLAR30.7519
EURO33.0304
ALTIN1969.6
BTC/USD51728.548
Kenan Çakal

Kenan Çakal

Mail: cakalkenan@gmail.com

HERŞEYE EVET AMA VEFASIZLIĞA HAYIR

“Vefa sadece İstanbul’da bir semt adı değil” cümlesiyle ‘Vefa’yı tarif ederler…

Yaşanan bazı üzücü olayların ardından birçok kişinin ağzından dökülen cümleler sosyal hayatımızın içinde önemli bir yer bulmuştur.

“Vefa İstanbul’da bir semt adı değildir’ Siyasetin damarlarına kadar girmiş bu düşündürücü cümleyi sık sık duyarız. Haksızlığa uğramış, unutulmuş, hafızalardan silinmiş, yalnızlaştırılmış kişiler tarafından dile getirilen bu tekerlemenin ne kadar doğru olduğu da tartışılır.

‘Aramazsan-aranmazsın, hatırlamazsan-hatırlanmazsın, sevinçleri ve hüzünleri paylaşmazsan-paylaşılmazsın… daha bir çok örnek verilebilir.

Kartal siyasetinde herkesin her ortamda takdirle bahsettiği ‘adam gibi bir adam’ olan AK Parti Kurucu İlçe Başkanı Hasan Altuntaş’ı kısa bir süre önce kaybetmiştik. Cenazesini dolduran binlerce kişi hep bir ağızdan ‘çok iyi bir insandı, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun’ diyorlardı. Hakka yürüdükten sonra arkasından böyle güzel cümlelere Allah herkesi ulaştırsın.

Herkesi memnun etmenin en zor olduğu siyasetle uğraşacaksın hem de bu kadar sevileceksin…

Temmuz ayı içinde Hasan Altuntaş’ın oğlu Tarık’ın nikah töreni vardı. Gözler cenazeye katılanları ,dostlarını, milletvekillerini, partilileri, kader arkadaşlarını, belediyede görev yaptığı mesai arkadaşlarını, il yöneticilerini, il genel meclis üyelerini ve güçlü olduğu zamanlarda yanından hiç ayrılmayanları (?) aradı . Ama ne gezer… Katılım topu topu 150 kişiydi ve 120 si yakın akrabalarıydı. Onun için düzenlenen organizasyonda yer alan 200’e yakın il genel meclis üyesi, objektiflere altında ‘Seni Unutmayacağız’ yazılı resmiyle poz veren arkadaşlarının bu mutlu gününde Altuntaş’ın ailesini yalnız bırakması izah edilecek gibi değil di.

‘Tatildeyim, benim haberim yoktu…..’ gibi mazeretler geçersiz. Çünkü 11. Dönem İl Genel Meclisi sitesinde gerekli bilgi verilmişti. En zor zamanda Ak Parti’nin kurucu ilçe başkanlığı görevini kabul eden ve görev süresi esnasında kimseyi kırmamaya çalışan bir gönül adamının yokluğunda, aile fertlerinin buruk bir sevinç yaşadığı  bu mutlu zamanında yalnız bırakılması çok üzücü bir olay.

Siyasette önemli olan bir cümleyi bir kez daha hatırlatmak istedik.

 

‘HERŞEYE EVET AMA VEFASIZLIĞA HAYIR’

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar