İstanbul
BIST9072.08
DOLAR30.7519
EURO33.0304
ALTIN1969.6
BTC/USD51728.548
Talat Yavuz

Talat Yavuz

Mail: bilisimstar@gmail.com

GÜZEL BİR YIL OLSUN

Öğrencilerimiz için başarılı, öğretmenlerimiz için verimli bir yıl olsun.

 

Velilerimiz için kaygı ve endişelerden uzak, ülkemiz için yeni bir başlangıç olsun.

 

Eğitim öğretim yılı başlıyor. Her başlangıç yeni bir umut ve yeni bir heyecan demektir. Her öğretim yılı başında öğretmenlerin, yirminci yılında bile olsa yeni atanmış bir öğretmen gibi ilk ders gününe heyecanla başladıklarını çok iyi biliyorum. Özellikle okul öncesi ve ilkokul öğretmenlerinden birinci sınıf okutacak öğretmenler, okula ilk adımını atan öğrencinin yaşadığı heyecanla neredeyse aynı heyecanı yaşar.

 

Öğrencilerimiz, üzerlerine eğildiğimiz ve geleceklerini şekillendirmeye çalıştığımız en değerli varlıklarımız. Bir milyonu aşkın eğitimci bugün öğrencilerimizle, on ay sürecek bir yolculuğa çıkıyor. Öğrencilerimiz, Haziran ayı ortasına geldiğimizde birçok bilgi ve beceriyle bir sınıf düzeyini daha başararak bir üst sınıfa doğru yol almaya devam edecek.

 

Velilerimiz, eğitime olan ilgisinin fazla veya eksik olması problem olan, duracağı yeri bildiğinde, eğitim için çok katkı sunan, taraflardan biri. Eğitim için olumlu katkıları çok haber konusu olmayan ancak olumsuzluğu ile gündeme geldiğinde çok büyük dramlara sebep olan grubumuz.

 

İstikrarı yakalayamamış bir eğitim sistemimiz var. İhtiyaçlarının karşılanması, her yıl kayıt zamanlarında tartışılan ve sonra unutulan okullarımız var. Giderek aşınan imajı ile yıpranan öğretmenlerimiz var. Daha çok akademik başarısı değerli görülen, diğer yetenekleri keşfedilmeyi bekleyen öğrencilerimiz var. Öğretmenine şiddet uyguladığında gündem olan ve görüşleri pek dinlenmeyen velilerimiz var.

 

Okulların ihtiyaçlarının karşılanması, ücretli öğretmenliğin sona ermesi, öğretmene şiddetin yok edilmesi, kademeler arasında geçiş sisteminin istikrara kavuşması, meslek liselerinin güçlendirilmesi, nesillerimizi popüler kültürün etkisinden koruyacak bize ait eğitim içeriğine bir an önce ulaşılması ve ülkemizin kalkınması için bilim ve teknoloji üreten bir eğitim sistemi hayalimizdir, ihtiyacımız olandır.

 

Öğretmenin toplumdaki değerinin yükseltilmesi eğitimdeki başarının olmazsa olmazıdır. Öğretmeni değersizleştiren keyfi uygulamalara son verilmelidir. Proje okul uygulaması, öğretmeni değersizleştiren ve eğitim sistemimizin giderek büyüyen yarasıdır, sayısı azaltılmalı, istisnai uygulama şekline dönüştürülmelidir.

 

Umalım Haziran sonuna, bütün kesimleriyle eğitimin taraflarının mutluluğu ile sona eren, başarılı bir yıl olur. Öğretmenlerin veli şiddetine uğramadığı, hak ettiği değeri gördüğü bir yıl olması dileklerimle, tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum.

 

Talat YAVUZ / Memur-Sen İstanbul İl Başkanı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar