İstanbul
BIST9072.08
DOLAR30.7519
EURO33.0304
ALTIN1969.6
BTC/USD51728.548
Kenan Çakal

Kenan Çakal

Mail: cakalkenan@gmail.com

GÜNDEMİ YAKALAMAK ÇOK ZOR

Rahmetli Kemal Sunal’la yaptığımız bir söyleşide “önümüzdeki aylarda yeni senaryolar ve film çalışmalarınız var mı? Bu kadar konuyu nasıl buluyorsunuz” diye sorduğumda o akıllardan hiç silinmeyen gülüşüyle birlikte bana “Kenan bey ülkemizde her gün öyle olaylarla karşılaşıyoruz ki, ülkemiz gündem yaratmada o kadar tecrübeli ki konu için, proje için hiç sıkıntımız yok. Dünyada gündem yaratmada üstümüze yok.” demişti. Rahmetli gerçekten çok haklıymış. Her gün televizyonlar beklediğiniz tüm konularla ilgili yayınlarını sürdürüyorlar. Siyasetten magazine, cinayetlerden trafik kazalarına, spordan sağlığa ve her türlü diziye kadar ne isterseniz var. Güzel ülkemin insanları her konuda becerikli, iyi bir izleyici kitlesi de var. Sabahın erken saatlerinden itibaren yayınlanan kadın ve yemek programları insanlarımızı ekran başına bağlıyor. Hem stüdyoya konuk olanları hem de evinde ekran başında izleyenleri oldukça mutlu eden programlar….?

 

Şimdi önümüzdeki günlerde Ülke için çok önemli bir seçim atmosferi bizleri bekliyor. AK Parti belediye başkan adaylarını belirlerken, CHP de önümüzdeki günlerde adaylarını açıklayacak. Hemen arkasından meclis üyeleri de ilgili kurullarca belirlenecek. İşte burada herkesin duyarlı olması gerekir. Kişisel hırsların hakim olduğu bir yerde particilikten bahsedilemez. Yüzlerce müracaatın olduğu bir konuma seçilecek kişi sayısı belli. Ben olursam iyi, olmazsam kötü mantığı iyi bir şey değil. İnsanın fıtratında bu gibi egoistlikler vardır ama partisini ve ülkesini seven kişilerin farklı düşünmeleri gerektiğine de inanıyorum. Önemli olan hizmet ise, bu görevi partinin başka kademelerin de sürdürme imkanı olabilir. Particilik inanç, heyecan, bilgi, feragat ve sabır işidir. Başarını sırrı insanların kafasını nasıl değiştirileceğinin bilinmesidir. Bir avukatı, bir bakkalı, bir politikacıyı ve bir din adamını başarıya ulaştıran bu güçtür. Samimi ve şevkli insanlar temas ettikleri insanlar üzerinde manyetik bir tesir yaratır. İnsanlara yaklaşmak çok kolay ama onlara ancak doğru kapıdan girdiğin zaman yaklaşabilirsin. Parti kapısını bir menfaat eşiği görenlerin, samimi partilileri küstürerek particiliği yok etme gayretleridir ki, şayet bu gidişe dur denmezse faturasını yarın demokratik rejim öder. Bu hassasiyetlere tüm aday adayların dikkat etmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz.

 

Zorlu bir maraton başladı. Her parti adaylarına güveniyor. Onları vatandaşla buluşturup, projeleri anlatmaya ve güven tazelemeye çalışıyor. Tabii ki vatandaşların kafasını karıştıran konulardan birsi de yapılan kamuoyu araştırma anketleri. Her seçim öncesi olduğu gibi bu seçimlere girerken çarşaf, çarşaf anketler basın yayın organlarında yer almaya devam ediyor. Vatandaşta işine geleni kabulleniyor. Anket firmaları belli, önceki seçimlere bakıp değerlendirmek oldukça kolay.  Bugüne kadar yapılan anketlerde doğru tahminlerde bulunamayanlara vatandaşlar artık inanmıyor. Biraz araştırıldığında anketlerin nasıl yapıldığı da açıkça görülüyor…!.

 

Gündemi yakalamak oldukça zor demiştik, gerçekten de öyle. Bakalım önümüzdeki günler ve haftalar hangi olaylara gebe, hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar