huseyın karakaya
Kartal Belediyesi
Kadem Ekşi
İstanbul
BIST9072.08
DOLAR30.7519
EURO33.0304
ALTIN1969.6
BTC/USD51728.548
Talat Yavuz

Talat Yavuz

Mail: bilisimstar@gmail.com

EĞİTİM BİR SEN KONGRESİNİ YAPTI

Bir yılını dolduran Ukrayna Rusya savaşı, gıda ve iklim krizi derken ülkemizi yasa boğan deprem felaketi ve yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri ile çok yoğun ve bir o kadar da sıkıntılı gündemin arasında sendikamızın 7. Olağan Kongresi, bir aylık ertelemenin ardından dün yapıldı.

Depremin yıllar sürecek etkisi ve bıraktığı acı devletimiz ve sivil toplumun bundan sonraki en önemli gündemi olurken, siyasetin yönü de önemli bir etken olarak önümüzde durmaktadır. Bu sıkıntılı kış günlerini geride bırakıp yaza çıktığımız günlerde umudumuz, elde ettiğimiz kazanımları artıracağımız, 28 Şubat kıskacını, FETÖ kumpasını geride bırakarak kazandığımız özgürlükleri daha da genişleteceğimiz bir ortama kavuşmak olacaktır.

Sözleşmelilere kadro, 3600 ek gösterge, EYT düzenlemesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu gibi devasa kazanımlardan geriye kalan küçük eksikliklerin tamamlanması, değişen dönüşen ihtiyaçlara hızlı cevap verilmesi, yükseköğretimde bir hamlede çözülecek birikmiş problemlerin çözümü gibi rutin gündemin yanında yeni toplu sözleşme süreci ve eğitime dair gündem heyecan veren ve bizi diri tutan çalışma alanları olacaktır.

Eğitimde gündemi atamalar, projeler, konserler, inşaat, emlak, tadilat, üretim, döner sermaye gibi tali konuların ötesinde içerik tartışmaları düzeyine çıkarmamız gerekiyor. Ne öğretiyoruz, niçin öğretiyoruz, dünya nereye gidiyor, ders kitaplarımız, müfredatımız nasıl olmalı, sınavların ablukasını nasıl kıracağız gibi önemli konuları tartışmaya, beş yıl önce bıraktığımız yerden yeniden başlatmamız gerekecek.

Dünyanın küçük bir kasabaya dönüştüğü günümüzde, kasabamızın problem yumağı, dünyanın kilit noktasında, Anadolu yarımadasında en çok da bizi etkiliyor. Bu yüzden insanlığın problemlerine duyarlı olmaya, iletişimi ve örgütlü yapıyı güçlendirmeye ve sömürüye karşı başkaldırmaya devam edeceğiz.

Kongremizden geriye bütün bu problemleri aşacak irade, azim ve kardeşlik kaldı. Genel merkezinin önünde arama kurtarma aracı, bürolarında yardım organizasyon şeması, kongresinde deprem gündemi, ufku ve adanmış kadrosu ile sendikamız, ülkemizin yüz akı olmaya, üretmeye devam edecek, hayırlı olsun.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar