Kartal CHP
Kartal Belediyesi
Kartal Belediyesi
İstanbul
BIST9072.08
DOLAR30.7519
EURO33.0304
ALTIN1969.6
BTC/USD51728.548
Talat Yavuz

Talat Yavuz

Mail: bilisimstar@gmail.com

‘BU NASIL ATAMA?’

Okulun mevcut müdürü, 2009 yılında yapılan sınavla atanmış ve yaklaşık dokuz yıldır okulunu başarı ile yönetmiş. Okulu protokol kapsamına alınmış ve sekiz yılı dolduğu için de EK 1 puanıyla tercihte bulunmuş. Okuluna ve öğrencilerine son görevini yaparak güzel bir veda ile ayrılacağı günü bekliyor.

 

Ancak bu normal süreç devam ederken bir gün okuluna iki kararname geliyor. Okul müdürü İl MEM. emrine öğretmen, okulun bir öğretmeni de okula müdür olarak atanıyor. Okul Müdürüne hemen ayrılması gerektiği söyleniyor. Okul müdürü arkadaşımız birkaç gün toparlanayım dese de taze müdür tutanak tutuyor ve okul büyük bir kargaşanın içine düşüyor.....

 

ŞİMDİ SORALIM?

 

Sayın Bakanım;

Bu yapılanlardan haberiniz var mıdır? Bu acele neden? Öğretmene verdiğiniz değer bu mudur? Liyakat söyleminiz nerede kaldı? Öğretmenler, yöneticiler bugünden sonra size ve ekibinize, konferans salonlarında söylediğiniz güzel ve süslü sözlere nasıl inanacak?

 

Devlet adabı, büyüklük, emeğe saygı nerede kaldı? Bu şekilde daha kaç okula atama yapmayı düşünüyorsunuz?

 

Bu taze müdürün sendikasının çok ilkeli(!) genel başkanına soralım:

 

Şimdi ne diyeceksiniz? "Yıllardır söylediğim sözleri bir üyem müdür olacak diye yemem, bu yapılanlar yanlış." diyebilecek misiniz?

 

Sayın Yetkililer;

Kartal'daki bütün eğitimciler sizi takip ediyor. Okul müdürü arkadaşımızı vs. değil, sizler önce kendi tutarlılığınızı sonra da size emanet edilen makamların saygınlığını düşünün. Düşünün ve yaptıklarınıza bir bakın...  

 

YOL YAKINKEN DÖNÜN;

 

Protokol kapsamına aldığınız bu Meslek Liseleri elinizden çıkacak ve bu okulları büyük bir kaosun içine atacaksınız. Bu yöntemle Meslek Liseleri güçlenmez, işte ilk icraatınızı bütün Türkiye gördü, vazgeçin bu işten.

 

Yaptıklarınızı Kartal Şehit Burak Cantürk MTAL. öğretmen, öğrenci ve velilerine anlatamayacaksınız, bizden söylemesi.

 

Talat YAVUZ / Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
Kartal Belediyesi