Kartal CHP
Kartal Belediyesi
Kartal Belediyesi
İstanbul
BIST9072.08
DOLAR30.7519
EURO33.0304
ALTIN1969.6
BTC/USD51728.548
Kenan Çakal

Kenan Çakal

Mail: cakalkenan@gmail.com

ADAYLAR ORTAYA ÇIKARKEN HATIRLATMAK İSTEDİK...

Yerel seçimlere 8 ay kala siyasette sular ısınıyor, ve siyasi partilerin aday adayları bir, bir ortaya çıkıyorlar. Düzenledikleri toplantılarda bazıları öyle açıklamalar yapıyorlar ki, şaşırıp kalıyorsunuz. Sanki onları bu toplum tanımıyormuş gibi, neler anlatıyorlar, neler… Yerel yönetimlerin bütçelerine bakmadan, proje üstüne projeler, yatırım programları ve yapacakları icraatlar arka arkaya sıralanıyor. Bunların bir çoğunda insan faktörü ve siyaset kuralları yok, bulamazsınız. İşte bizde bu çalışmalar yapılırken, bazı olmazsa olmazları hatırlatmak istedik. Particilik parti yolu ile ifa edilen çeşitli kademeleri bulunan bir gayret merdivenidir. İnanç, heyecan, bilgi, feragat, sabır ve karşılıksız hizmet aşkı particinin başlıca vasfıdır. Bunların eksikliği demokrasinin bekası için tehlikelidir. Parti kapısını bir menfaat eşiği görenlerin, samimi particileri küstürerek particiliği yok etme gayretleridir ki, şayet bu gidişe dur denmezse faturasını yarın yine demokratik rejim öder.

 

Toplumsal bir değişmenin içinde kıvranıyoruz. İhtiyaçları sınırlı bir cemiyetten, ihtiyaçları sınır bilmez bir topluma dönüşüyoruz. Yeni kuşakların reddi mümkün olmayan en önemli meselesine büyük bir ciddiyetle ve heyecanla sahip çıkmak basiretini göstermezse olayları akışı içinde kaybolmak kaderini hiçbir kuvvet değiştiremez. Başarının sırrı insanların kafasının nasıl değiştirileceğinin bilinmesidir. Bir avukat, bir bakkal, bir politikacıyı ve bir din adamını başarıya ulaştıran bu güçtür. Samimi ve şevkli insanlar temas ettikleri insanlar üzerinde manyetik bir tesir yaratır. İnsanlara yaklaşmak çok kolay ama onlara ancak doğru kapıdan girdiğin zaman yaklaşabilirsin. Asalet özde, samimiyet gözde, dürüstlük tutulan sözdedir. Gerçek dostunu iktidarda değil, darda anlarsın. Siyaset, başkalarının mutluluğu için kendi mutluluğunu erteleyebilmektir. Siyaset yapıyorsan sarılacaksın ama darılmayacaksın, dinleyeceksin ama dinlenmeyeceksin, çok çalışacaksın. Ayrıca siyaset nefsine yapılanları unutmak, toplum için yapılanları asla unutmamaktır. Ve en önemlisi de makam ile tevazu birlikte artmıyorsa tehlike yakın demektir.

 

İSTANBUL SİYASETÇİLER İÇİN ÖNEMLİDİR

 

Her yıl nüfusu Anadoludaki bir şehir kadar artan büyük bir okyanus. Yüzme bilmeyenlerin boğulduğu bir deniz. Büyük bir iç göçün getirdiği sorunlarda büyüktür. Hızlı ve çarpık sosyal değişim insanların düşüncelerini de değiştirmektedir. Halk buralarda hizmet beklemektedir. Hizmeti getirmeyeni, tabana inmeyeni o büyük protestosunu gösteriyor. Nasıl mı? Oyuyla, oy idarede meşruluğun münakaşa edilmez tek kaynağıdır. Oy reçeteleri kentlere yığılan dertlerin çaresidir. Şimdi den İstanbul için büyük kampanyalar gündemde. Dedikodu çarkı hızla dönmeye başladı. Her partinin gönlünde yatan bir aslan  bu şehir. İstanbul’daki değişim dönüşüm ortada, önümüzdeki yıllarda yeni projelerle yepyeni bir kimlik kazanacak. Ramazan’dan sonra İstanbul Büyükşehir ve 39 ilçe için aday adayları tek tek ortaya çıkıp aday olmak için büyük bir yarışın içine girecekler. Hepsine şimdiden başarılar diliyoruz. Tabii ki en büyük yarış aday olduktan sonra halkın karşısına geçip, sandıktan zaferle çıkmak olacaktır.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
Kartal Belediyesi