UZUN SÜRE UNUTULMAYACAK PROGRAM!! ŞARKILAR BİZİ SÖYLER BİZ DE ŞARKI SÖYLERİZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
UZUN SÜRE UNUTULMAYACAK PROGRAM!! ŞARKILAR BİZİ SÖYLER BİZ DE ŞARKI SÖYLERİZ
Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türk müziği eğitiminin yaygınlaşması amacıyla “Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz” isimli projenin İstanbul’da startı Tuzla’da verildi.

Türk müziğinin gelecek nesillere aktarılması, Türkiye’nin her yerinde yaşatılması ve sevdirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz” projesi kapsamında, 81 ildeki Halk Eğitimi Merkezlerinde Türk Sanat Müziği koroları kuruldu. Bu kapsamda Tuzla’da da “Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz” projesi kapsamında oluşturulan koro Türk Sanat Müziği konseri verdi. İBB İdris Güllüce Salonunda düzenlenen konserde, koro şefi Gökhan AKKANATLI ve 34 kişiden oluşan koro, farklı makamlarda Türk sanat müziğinden seçme eserleri seslendirdi.

Proje kapsamında Tuzla Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde oluşturulan koro ilk konserine Tuzla Kaymakamı Ali AKÇA ve eşi Ferahil AKÇA, İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’yı temsilen İstanbul HBÖ Şube Müdürü Mustafa ÖZTÜRK, Kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programa katılan Tuzla Kaymakamı Ali AKÇA; enfes bir program olduğunu belirterek özellikle programın ismini çok beğendiğini söyledi. Konserin final sahnesinin uzun süre unutulmayacağını düşündüğünü ifade eden Ali AKÇA, Millî Eğitim Bakanlığı hamiliğinde kültürümüzün zenginliklerinin ortaya çıkartılması ve yaşatılmasındaki kararlılıklarından dolayı proje ekibini tebrik ettiğini söyledi. Sözlerine konserde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürlerini ileterek devam eden Ali AKÇA “İyi ki geldiniz, iyi ki bu programı yaptınız. Bu işin aşaması kademe kademe Ankara’ya kadar varan bir süreci var. İyi ki varsınız.” Sözleriyle programdan duyduğu memnuniyeti bir kez daha dile getirdi.

Konser programının organizasyonunu gerçekleştiren Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin ÇANGIR ise Türk müziğinin gelecek nesillere aktartılması ve Türkiye'nin her yerinde yaşatılması amaçlanan "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesini hayata geçirmekten büyük onur duyduklarını ifade ederek, desteklerinden dolayı öncelikle ilçe kaymakamı Ali Akça’ya, ilçe MEM müdürüne, koronun değerli şefi Gökhan AKKANATLI’ ya, Rumeliler Derneği yetkililerine, TSM koro üyelerine ve programa katılarak yalnız bırakmayıp desteklerini esirgemeyen tüm konuklara teşekkür etti.



Sıfır Atık Liginin Liseli Yarışmacılarıyla Buluşan Dr. Şadi Yazıcı DÜNYA ARTIK 23,5 TON DAHA DENGELİÖnceki Haber

Sıfır Atık Liginin Liseli Yarışmacılarıy...

BAŞKAN YAZICI, 2023 YILININ İLK HALK GÜNÜ’NDE VATANDAŞLAR İLE BİR ARAYA GELDİSonraki Haber

BAŞKAN YAZICI, 2023 YILININ İLK HALK GÜN...

Yorum Yazın