Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Tuzla'ya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) kazandırıldı. Çocukların ilgi ve yeteneklerine hitap eden 11 atölyenin bulunduğu merkez, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı; “Bu merkez, gençlerimizi bilim ve sanatla buluşturacak, onların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olacak ve geleceğe umutla bakmalarını sağlayacak” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı öncülüğünde, bilime verilen desteğin bir göstergesi olarak Tuzla’ya yeni bir bilim merkezi daha kazandırıldı. Tuzla’da ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşların hizmetine sunulan merkezin Şelale Eğitim Park’ında gerçekleştirilen açılış törenine, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“BİLSEM’LER SIRADAN OKULLAR DEĞİL”
Tuzla BİLSEM'in açılış töreninde konuşan Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde eğitim öğretim altyapısını öğretmen ve derslik açısından en az ikiye katladıklarını söyledi. Bakan Tekin, 2002-2003 eğitim öğretim yılında Tuzla'daki öğrenci sayısının 28 bin olduğunu, bu sayının 67 bine ulaştığını kaydetti. Öğrenci sayısı açısından yüzde 135 artış söz konusu olduğunu belirten Tekin, "2002 yılında Tuzla'da 28 bin öğrencimize hizmet etmek üzere 1162 öğretmenimiz varmış, şu an 2023-2024 yarıyılı itibarıyla 4 bin 662 öğretmenimiz var, artış yüzde 301. Öğrenci sayısı artışının iki katı kadar öğretmen sayımız artmış, 2002 ile kıyasladığımızda 3 katlık bir artış var" ifadelerini kullandı.
Tekin, 2002'de ilçede 39 olan okul sayısının şu anda 208 olduğunu vurgulayarak başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür etti. BİLSEM'lerin sıradan okullar olmadığını vurgulayan Tekin, "BİLSEM'ler seçerek öğrenci alan ve aldığı öğrencileri yeteneklerine göre eğiten kurumlarımız" diye konuştu.
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'yı ilçede 9 okul inşa ettiği için tebrik eden Tekin, "Arkasında büyükşehir belediyesi desteği olursa bu 9 sayısı daha çok artacaktır diye ümit ediyorum. İnşallah, büyükşehir belediyesi desteğiyle okul sayılarını arttıracağımız bir dönem 31 Mart itibarıyla karşımıza çıkar" dedi.
“BÜTÜN OKULLARIMIZIN 15 YILDIR BOYA, BADANA, TADILAT, TAMIRAT VE BAKIMLARINI YAPIYORUZ”
Törende konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Türkiye'deki Bilim Sanat Merkezleri toplumda yüzde 1,5 oranında bulunan zeki kabiliyetli ve yetenekli çocukların seçilmesi, ayırt edilmesi, kendilerinin farkına varması ve bu farkındalık ile ülke ve millet menfaatine yardımcı olabilmek adına yapılan merkezlerden bir tanesidir. Tuzla'mızda da bu çok arzu ediyordu. Bu yüzden ilçemizde de böyle bir araştırma merkezinin yapılmasına karar verildi. Merkezimiz bir yaşını doldurmak üzere ve buraya çocuğumuz gibi baktık. Buranın yapımında çok emeğiniz oldu; sadece buraya değil bütün okullarımıza bakmaya çalıştık. ‘Gençlik eşittir gelecek’ dedik ve 9’a yakın okul yaptık. Bütün okullarımızın 15 yıldır boya, badana, tadilat ve tamiratlarını yaptık ve okul kapandığı gün teslim alıp okulların açıldığı gün teslim ettik. Okullarımızda, eğitim materyalleri, spor salonu, konferans salonları ile ilgili durumlarda elimizden geleni yapmaya; öğlen arasında ihtiyaç sahibi öğrencilerimize maddi veya gıda desteği yemek desteği vermeye kadar her şekilde çocuklarımızın yanlarında olmaya çalıştık. 4 bin 500 kadın kent gönüllüsü ile 9 okul 2 ana sınıfının yanında bugün bilim sanat merkezimizi de açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
BİLSEM’de yer alan atölyeler;
Destek Eğitim Tasarım Beceri Atölyesi, 3d Tasarım Beceri Atölyesi, Animasyon Ve Çizgi Film Tasarım Atölyesi, Drama ve Sanat Tasarım Beceri Atölyesi, Maker Tasarım Beceri Atölyesi, Müzik Tasarım Beceri Atölyesi, Resim Tasarım Beceri Atölyesi, Arduino Ve Robotik kodlama Atölyesi, Matematik Tasarım Beceri Atölyesi, Steam Tasarım Beceri Atölyesi, Yapay Zekâ Tasarım Beceri Atölyesi.
Yorum Yazın