Öğrencilerin 2. Yıl Heyecanı Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilerin 2. Yıl Heyecanı Başladı
Abone ol
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Koordinatörlüğü, Kadıköy Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen "Üçüncü Yaş Üniversitesi"nin bu yıl ilk ders zili çaldı. Öğrenciler seçmeli derslerini Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi'nden alıyor.

Pandemi dönemi gereği öğrenciler tüm derslerini uzaktan alıyor. Tüm çalışmaların ve eğitimlerin uzaktan yaıldığı şu dönemde 3. Yaş Üniversitesi öğrencileri de bu yıl eğitimlerini uzaktan almaya başladılar. Bu yöntemle 60 yaş üstü öğrencilerin dijital becerilerini geliştirilmesi de sağlanıyor. Yetişkin eğitiminde en çok arzu edilen konulardan biri olan ve özellikle belli bir yaşın üzerinde ki yetişkinlerin en çok zorlandığı konuların başında dijital beceriler geliyordu. Proje sayesinde yetişkinler bu alanda da kendilerini geliştirme imkanını buluyor.

 

2020-2021 Dönemine 3  Kasımda başlayan 3. Yaş Üniversitesi'nde öğrencilerin pandemi nedeniyle sağlık sorunları yaşamamaları için dersler zoom üzerinden işleniyor.

 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'n de öğrenciler, sağlıklı yaşama üzerine, Sağlığı Koruma, Geriatri, İlk Yardım vb. dersler alırken, kişisel özelliklerini geliştirmek için Analitik Düşünme derslerini Üniversiteden, İletişim ve Drama derslerini Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi'n den alıyorlar.

 

"Üçüncü Yaş Üniversitesi" ile üçüncü yaşlarındaki(60 ve üzeri) bireyleri bir araya getirmek ve ilgilerini çeken konularda öğrenmeye devam etmelerini teşvik etmek için Sağlık Bilimleri Üniversitesi'n de deneyimli akademisyenler ve Halk Eğitimi Merkezi'n de ki öğretmenler gönüllülük esasıyla görev alıyor. Proje kuşaklar arası bilgi ve deneyim paylaşımına da vesile oluyor.

 

60 yaş ve üzeri bireyleri bir araya getirmeyi, ilgilerini çeken konularda öğrenmeyi sürdürmelerini teşvik etmeyi, ulusal ve uluslararası literatür bilgilerini sağlıklı yaşlanma gereksinimleri doğrultusunda yaşamlarına uyarlayabilmelerini sağlamak hedefiyle başlatılan projenin açılış töreni, geçtiğimiz yıl Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Külliyesinde yapılmıştı.

 

Açılışta konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’u Üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek,   üniversitemizin Türk ve uluslararası öğrenci sayısı, akademik zenginliği ile "Üçüncü Yaş Üniversitesi" çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.  bu üniversitede öğrenci olan kişilerin aslında öğretici olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Onlardan biz de çok şeyler öğreneceğiz. Bir alışveriş olacak. Aslında bu bilgi birikimi, 60 yaş ve üzerine kadar olan bilgi dağarcığı kolay olan bir şey değil. Kolay biriken bir yatırım değil. Bu yatırım evde oturmakla heba edilecek kadar küçük bir şey değil. Çok büyük bir bilgi birikimi aslında. Aslında biz onlardan bir şeyler öğrenmek istiyoruz. İnşallah burada ders veren ders alan herkes üzerine düşen payı alır, onlardan biz de üzerimize düşeni alırız diye düşünüyorum. Bunların sayılarını artırmak lazım."

 

Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan da projenin önemine değinerek, birçok kazanımın elde edileceğini ifade etti. Özarslan "Biz mükemmele ulaşmak istiyoruz. Böyle bir düşünceyle hareket ettik. Hocamızın riyasetinde, ekibi oluşturduk, bu sayede proje oluştu. Bunun örnek bir uygulama olacağını düşünüyorum. İnşallah bütün üniversitelerimiz bunu bir 'Üçüncü Yaş Üniversitesi' değil de üniversitenin yanında bir fakültesi olarak organizasyonunu kurar diye temenni ediyorum." diyerek düşüncelerini ifade etmişti.

 

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya NARSAP; Projede yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını yetişkin eğitimi veren bir kurum olarak 60 yaş üzeri bireylerin kendilerini geliştirmelerine ve öğrenmelerine katkıda bulunabilmek bizim temel hedeflerimiz arasındadır. Proje ile öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerine, üniversiteye gidememiş olanların üniversite ortamını tanımalarına, daha önce üniversite eğitimi almış olanların ise yeniden üniversiteli olmalarına olanak tanıyoruz. Projede  yer alan öğrencilerin memnuniyetlerini görmenizi isterim. Geçtiğimiz yıl öğrenciler resim öğretmenimiz Ayşegül YENİDİKİCİ ile yüz yüze resim dersleri yapmışlardı. Özellikle bu yıl pandemi nedeniyle derslerin uzaktan yapılmasından dolayı onların dijital becerilerini geliştirmek gibi bir misyonu da üstlenmiş olduk bu konu bizim AB projesi için başvuru yaptığımız ve belli bir yaş üzeri yetişkinlerde  en çok zorlandığımız konulardan da biri aslında. Öğrenciler bu yıl Drama Öğretmenimiz Sedat BULUÇ'tan ; Duyu çalışmaları, etkileşim etkinlikleri, grup iletişimi ve etkileşimi, ritim çalışmaları, kendini ve başkalarını anlama, kendini gerçekleştirme, rol alıştırmaları, İletişim Öğretmenimiz Sema ÖZDEMİR'DEN; İnsan zihninde iletişimin aşamaları, ben dili, şiddetsiz iletişim, olumlu geri bildirim verme, kazan kazan modeli, beden dili konularında uzaktan eğitim alacaklar.Özellikle projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sadık Aslan, proje koordinatörümüz SBÜ Dekanı Prof. Dr. Merdiye ŞENDİR' ve Üniversite hocalarımızla birlikte projenin amacına ulaşması için elimizden geleni yapıyor, projenin önümüzdeki yıllarda da aynı etkiyle devam etmesini diliyoruz.


BİLSEM’İN ZİRVEYE YOLCULUĞU DEVAM EDİYORÖnceki Haber

BİLSEM’İN ZİRVEYE YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

FUTBOL TURNUVASI BU YILDA GÖZ KAMAŞTIRDISonraki Haber

FUTBOL TURNUVASI BU YILDA GÖZ KAMAŞTIRDI

Yorum Yazın