Mutluluğu İlmek İlmek Örüyoruz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mutluluğu İlmek İlmek Örüyoruz!
Abone ol
Yıl boyu Tuzla Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan amigurumi kurslarında üretilen birbirinden güzel ve eğlenceli eserler vatandaşların beğenisine sunuldu.

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin ÇANGIR açılan kurslarla ilgili bilgi verdi. Çangır, Amigurumi, Japon kökenli bir kelime olup, örgü tığı ile sık iğne tekniği kullanılarak yapılan oyuncaklar için kullanılan bir terimdir.   Terimin “Ami” (tığ veya şiş ile yapılmış) ve “Nuigurumi” (içi doldurulmuş oyuncak) kelimelerinden türetildiği biliniyor. Şiş ve Tığ Örücülüğünde Temel Teknikler, Oyuncak Yapma, Oyuncak Giysisi Hazırlama ve Örgü Ürünlerin Bakımı ve Onarımı gibi modüllerden oluşan toplam  320 saatlik kursumuzda bu sene bu alanda kurs açan usta öğreticilerimizden hazırladıkları ürünlerde Türk kültürünün vazgeçilmez parçaları olan Keloğlan Nasrettin Hoca, Ali Baba ve Kırk Haramiler gibi bizden karakterler ile Şirinler, Miniyonlar, Kırmızı Başlıklı Kız gibi modern dönemin ve batı kültürüne ait karakterlerin harmanlandığı bir perspektifte çalışmalarını sürdürmelerini istedik. Görüldüğü gibi oldukça da başarılı bir çalışma ortaya çıktı.

Kurum müdürü Metin ÇANGIR bunun yanında ülkemizde yakın dönemde yaşanan yıkıcı deprem felaketi sonrasında da bu kurslarda üretilen çok sayıda oyuncak bebeğin de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde deprem bölgesindeki anaokullarına ve depremzede çocuklara gönderildiğini belirterek bu şekilde el birliğiyle üretilen oyuncaklarla afetzede çocuklarımızın yüzünü bir nebze de olsa güldürebilmeyi amaçladıklarını belirtti.


3. Kartal Kitap Fuarı’na Görkemli AçılışÖnceki Haber

3. Kartal Kitap Fuarı’na Görkemli Açılış

Kartal Yeni Stadına Kavuştu Kartal Yakacık Stadı'nın Açılışı GerçekleştirildiSonraki Haber

Kartal Yeni Stadına Kavuştu Kartal Yaka...

Yorum Yazın