“Kendi yavrusunu başka bir ülkeye emanet etmeyen sosyal bir devlet olma ümidiyle”tüm Kartal’lı dostlarımızın desteklerini bekliyoruz.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Kendi yavrusunu başka bir ülkeye emanet etmeyen sosyal bir devlet olma ümidiyle”tüm Kartal’lı dostlarımızın desteklerini bekliyoruz.
Abone ol
Kartal’ın Kanatları Kültür ve Yardımlaşma Derneği, M.Ali Büklü Gezegen Cafe’de yerel basınla tanışma kahvaltısı düzenledi. Dernek başkanı Aysel Çom ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı etkinlikte, derneğin misyonu ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Dernek, SMA (Spinal Müsküler Atrofi) ve Kelebek hastalığı gibi genetik hastalıklar ile Yanık Tedavisi konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve bilinçli anne babalar yetiştirmeyi amaçlıyor. Dernek başkanı Aysel Çom, 2023 yılının Eylül ayında kurulan bu kadın platformunun özellikle çocuklara yardımcı olmayı hedeflediğini belirtti. Derneğin ilk faaliyeti olarak düzenlenen kermesten elde edilen gelir, Adana’da yaşayan SMA hastası Coşkun Karan Çakır’ın yurt dışı tedavi masraflarına destek olmak amacıyla ailesine teslim edildi.

“Kartalımızın değerli basın mensupları, Kartal’ın Kanatları Derneğimizin bu kahvaltı programına hepiniz hoş geldiniz. 2023 yılının Eylül ayında SMA’lı çocuklarımıza yardımcı olabilmek adına bir kadın platformu kurduk ve bir kermes gerçekleştirdik. Kermesin tüm gelirini, Adana’da yaşayan SMA’lı yavrumuz Coşkun Karan Çakır’ın yurt dışındaki tedavi masrafları için ailesine teslim ettik. Bu süreç bizlere hem hüznü, hem mutluluğu hem de gururu aynı anda yaşattı. Sonrasında ise bu yardımların kalıcı olması adına sadece SMA’lı değil, aynı zamanda yanık ve kelebek hastası olan çocuklarımıza da yardımcı olabilmek için Kartal’ın Kanatları Kültür ve Yardımlaşma Derneğini kurduk.

Derneği kurarken amacımız sadece maddi destek sağlamak değil, aynı zamanda SMA ve kelebek hastalığı gibi genetik hastalıklar hakkında bilgilenmek, bilgilendirmek ve yarınlarımıza bilinçli anne-babalar yetiştirebilmekti. Bu doğrultuda, moleküler biyolog Burcu Dündar Gökburun’dan aldığımız bilgilerle gençleri bilinçlendirmek ve topluma sağlıklı bireyler kazandırmak istiyoruz. Henüz çok yeni, 8 aylık bir derneğiz ve pek çok projemiz var. Bu projeleri hayata geçirebilmek için var gücüyle çalışan gönüllü dostlarımızla birlikte çalışıyoruz.”
Etkinlikte, derneğin yönetim kurulu üyeleri de tanıtıldı. Yönetim kurulu üyeleri arasında Betül Aşıcı, Betül Şahin, Beyhan Dönmez, Binnaz Akkaya, Cihan Tavukçu, Çiğdem Türkmen, Didem Berberoğlu, Dilek Karaoğlan, Dilek Özdoğan, Dilruba Oğulcuklu, Emine Seyhan, Emine Yeşilyurt, Filiz Saka, Gülşen Uysal, Merve Sağlam, Müge Dedeoğlu, Neşe Günerhan, Nevin Cenker, Nevin Taşbulak, Nurgül Şahin, Semra Diyarbakırlıoğlu, Sibel Güzel Aydın ve Şule Çubukçu yer alıyor.Program, derneğin gelecekteki projelerine dair bilgilendirmeler ve basınla yapılan sohbetlerin ardından sona erdi.



 


Hayatlar Yıkılmıyor, Kartal Yenileniyor: 1100 Kişilik Metem Birlik Sitesi'nin Temeli AtıldıÖnceki Haber

Hayatlar Yıkılmıyor, Kartal Yenileniyor:...

‘Mahallemi Dinliyorum’ Buluşması Soğanlık Orta Mahalle’de YapıldıSonraki Haber

‘Mahallemi Dinliyorum’ Buluşması Soğanlı...

Yorum Yazın