Kartal Belediyesi'nin Velilere Yönelik Düzenlediği Bilgilendirme Seminerleri Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kartal Belediyesi'nin Velilere Yönelik Düzenlediği Bilgilendirme Seminerleri Devam Ediyor
Abone ol
2024 – 2025 eğitim öğretim yılının başlaması ile Kartal’da okula yeni başlayan öğrencilere ve velilerine yönelik Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bir eğitim programı düzenlendi. Öğrenim hayatına ilk adımlarını atan çocukların ailelerini bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen seminerlerin dördüncüsü Şehit Üsteğmen Gökhan Yavuz İlkokulu’nda düzenlendi.

Seminerde Psikolojik Danışman Selin Çaylı'nın sunduğu ‘Okula Uyum Süreci Veli Bilgilendirme Semineri’ ile Diyetisyen Dilber Kübra Şimşek'in gerçekleştirdiği ‘Okul Çağı Çocuklarında Sağlıklı Beslenme Semineri’, velilerin yoğun katılımıyla yapıldı.

Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün bugüne kadar Öğretmen Zekeriya Güçer, Hesna Gündeş ve Emine ve Hasan Aytaçman İlkokulu’nda gerçekleştirilen seminerlerin sonuncusu Şehit Üsteğmen Gökhan Yavuz İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Okula Uyum Süreci ve Okul Çağı Çocuklarında Sağlıklı Beslenme

Seminerde, Psikolojik Danışman Selin Çaylı, çocukların okula uyum sürecinde dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı ve velilerin sorularını yanıtladı. Ardından Diyetisyen Dilber Kübra Şimşek, okul çağı çocuklarının beslenme düzeni ve sağlıklı alışkanlıklar kazanması üzerine bilgiler aktardı. Gerçekleştirilen son seminere katılan Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan, katkılarından dolayı hem okul yönetimine hem de öğrenci velilerine teşekkür etti. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in eğitime yönelik projeleri ve bu alandaki adımları büyük bir heyecanla karşılayarak desteklediğini kaydeden Karacan, Kartal’da kadınlara yönelik faaliyet ve projelerin artarak devam edeceğini belirtti.

İlkokuldaki seminerin ardından Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün faaliyete geçirdiği El Yapımı Çanta Atölyesi’ni ziyaret eden Deniz Karacan, burada kadınlarla bir araya geldi. Eğitmenlerin yardımıyla üretmeye devam eden el işi göz nuru çantaları yapan kadınlarla sohbet eden Karacan, kadın meclisinin de yakında faaliyet göstereceğini belirterek kursiyer kadınları kadın meclisine katılmaya davet etti.


19 Eylül Gaziler Günü Kartal'da KutlandıÖnceki Haber

19 Eylül Gaziler Günü Kartal'da Kutlandı

Yorum Yazın