TUZLA BELEDİYESİ AÇIK VERİ PORTALINI HİZMETE AÇACAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TUZLA BELEDİYESİ AÇIK VERİ PORTALINI HİZMETE AÇACAK
Abone ol

Tuzla Belediyesi tarafından Açık Veri ve Teknoloji Derneği işbirliği ile uygulanması planlanan Tuzla Belediyesi Açık Veri Portalı, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle hizmete açılıyor.

Tuzla Belediyesi tarafından Açık Veri ve Teknoloji Derneği işbirliği ile uygulanması planlanan Tuzla Belediyesi Açık Veri Portalı, vatandaşların erişimine açılmak için gün sayıyor. Tuzla Belediyesi Açık Veri Portalı’na, akademik araştırma yapan eğitimciler, girişimciler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların kullanımına sunulacak portalda, telif hakkı, patent, kişisel bilgi ve diğer kontrol mekanizmalarının kısıtlaması olmaksızın erişim sağlanabilecek. Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğuna katkı vermek ve öncü olmakla beraber, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da destek verilmesi hedefleniyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle vatandaşın hizmetine açılacak Tuzla Belediyesi Açık Veri Portalı; kişisel bilgileri koruyarak, bilgi çağının hammaddesi olan veriyi Tuzlalı vatandaşların ortak aklının katılımına, toplumsal faydaya ve katma değere dönüştürecek.

 


Çocuklar anneleriyle robotik kodlama öğrendiÖnceki Haber

Çocuklar anneleriyle robotik kodlama öğr...

Başkan Gökhan Yüksel ‘Çağrılı Fotoğraf Günleri’ Sergisi’nin Açılışını Gerçekleştirdi Sonraki Haber

Başkan Gökhan Yüksel ‘Çağrılı Fotoğraf G...

Yorum Yazın