MUHTEŞEM SERGİ GÖZ KAMAŞTIRDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MUHTEŞEM SERGİ GÖZ KAMAŞTIRDI
Abone ol
‘Sırdan Sırmaya Donanma-yı Hümayun’ Sergisi Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşti.

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle ‘Sırdan Sırmaya Donanma-yı Hümayun’ Sergisi II. Beyazıt Hamam Kültür Müzesi’nde yapıldı.

 

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen ‘Sırdan Sırmaya Donanma-yı Hümayun’ Çini ve El Nakışları Sergisi Vali yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, İstanbul Valisinin eşi Hatice Nur Yerlikaya,  İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mahmut Ak, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne vekaleten Menderes Kaya ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan’ın katılımıyla gerçekleşti.

 

Sergi açılışı İstanbul Üniversitesi işbirliği ile UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edilen II. Beyazıt Hamam Kültür Müzesi’nde yapıldı. Protokol konuşmaları, plaket ve hediye takdimi sonrası sergiyi ve Hamam Müzesini gezen misafirler kursiyerlerin çalışmalarından fazlasıyla etkilendiler.

 

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta; Sergi daveti ilk kendisine iletildiğinde serginin konusunu ve sergi yerini çok anlamlı bulduğunu, yaygın eğitim çalışmalarının kursiyerlerin talebi olmasa istenen düzeye ulaşamayacağını, bu ilgiden ve İstanbul Üniversitesi ile Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğinden ortaya çıkan bu çalışmanın İstanbul adına memnuniyet verici olduğunu belirtti.

 

Kurum Müdürü Hülya Narsap konuşmasında; “Bu Sergide Osmanlı’nın denizlerdeki hakimiyet mücadelesinde etkin rol oynayan ve deniz güvenliğini sağlayan gemilerin tarihini ve önemini kursiyerlerimize ve müzeyi gezenlere hatırlatmak ve tanıtmak istedik. Öğretmenlerimiz Zekiye Ensari ve Esra Yavuz rehberliğinde; Kursiyerlerimiz tarihi bir araştırma yaparak bu güzel eserleri ortaya koydular. Sergide göreceğiniz her bir eserde öğretmen ve kursiyerlerimizin el emeği göz nuru bulunmaktadır. Osmanlı Dönemi Donanmasına ait özellikleri içeren bu özel sergiyi yine Osmanlı Dönemine ait UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasına dahil edilmiş bu tarihi müzede İstanbul Üniversitesiyle işbirliği ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sergi yeri aynı zamanda tarihi olarak da özellikle Osmanlı Döneminde kadırgaların ilk kullanıldığı dönemin II. Beyazid dönemi olması vesilesiyle sergimizin amacıyla örtüşmektedir. Sergimiz 6 ay boyunca açık kalacak yerli ve yabancı ziyaretçiler beğenisine sunulacaktır. Böylece sergimiz Türk Kültürünün ve Sanatının uluslararası bir düzeyde tanıtılmasına da vesile olacaktır. Kurumumuza verdiği bu çok önemli destek ve katkılarından dolayı İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne şükranlarımı sunuyor, bu serginin ve işbirliğinin örnek ve yeni çalışmalara vesile olmasını diliyorum” diye belirtti.


Kan Bağışına başkandan destekÖnceki Haber

Kan Bağışına başkandan destek

Basın Mensuplarını AğırladıSonraki Haber

Basın Mensuplarını Ağırladı

Yorum Yazın