LİDER ÜLKE TÜRKİYE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
LİDER ÜLKE TÜRKİYE
Abone ol
Beklenen İstanbul Depremi için yapılan çalışmalarla okullar ve kamu binaları şimdi daha güçlü. Çocuklarımız daha güvende.

İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin “İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi; İPKB olarak, İSMEP Projesi kapsamında okul, hastane, yurt, idari ve sosyal hizmet binalarını depreme karşı dayanıklı, güvenli, modern ve enerji verimli binalar haline getirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda kamu binalarının güçlendirme ve yeniden yapım çalışmalarını yürütüyor, kültürel miras kapsamındaki yapıları gelecek nesillere ulaştırabilmek için bu yapıların maruz kaldıkları sismik risklerin giderilmesini sağlıyoruz.

 

Çocuklarımızın okuduğu okullar, tüm vatandaşlarımızın hizmet aldığı hastaneler, idari ve sosyal kurumlar... İstanbul halkıyla doğrudan buluşan bu yapıları sorunsuz hizmet verebilmeleri için depreme karşı güçlendiriyor ya da yeniden yapıyoruz. İstanbul’un tüm ilçelerine yayılan çalışmalarla toplam 1365 kamu binasında depreme karşı yeniden yapım ve güçlendirme çalışmalarına imza attık.

 

İSMEP kapsamında 1135 okul binasını güçlendirdik ve yeniden yaptık. Böylece yaklaşık 4 milyon metrekarelik okul binasını depreme karşı güçlendirerek 1.5 milyondan fazla öğrencinin daha güvenli binalarda öğrenim görmesini sağladık.

 

Okullarda gerçekleştirdiğimiz güçlendirme/yeniden yapım çalışmaları ve afet acil durum planları ile Türkiye, Birleşmiş Milletler’in yürüttüğü Okul Güvenliği Programı’nda “Lider Ülke” olarak seçildi. Aldığımız bu değerli unvan ile deneyimlerimizi diğer ülkelerle de paylaşmaya başladık.


ÖĞRETMENLER GÜNÜ sergisi sanal olarak yapıldıÖnceki Haber

ÖĞRETMENLER GÜNÜ sergisi sanal olarak ya...

Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak ÖĞRETMENLERDİRSonraki Haber

Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak ÖĞRE...

Yorum Yazın