HALKIMIZ HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIKTIR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HALKIMIZ HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIKTIR
Abone ol
İstanbul’da Ulaşım ücretlerine yapılan tarife iyileştirmesinin ardından konuyla ilgili görüşlerini almak üzere Kartal Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fikret Çelik’le, bir araya geldik. Esnaf odasında yaptığımız söyleşide ulaşım sektöründeki sorunları konuştuk.

Başkan Çelik söze şöyle başladı “Halkımız hizmetin en iyisine layıktır. Bizler de onlar için elimizden gelenin fazlasını yapmak için gece-gündüz , yağmur-çamur, sıcak-soğuk demeden 24 saat hizmet vermeye gayret gösteriyoruz.”

 

Ulaşım camiasında en son iyileştirme 17 Eylül 2017 tarihinde gerçekleşmişti. Ulaşım camiası olarak yaklaşık 24 aydır zam beklentimiz var, tarife iyileştirme beklentimiz var. Maalesef istediğimiz zammı bu süre içinde defalarca talebimiz olmasına rağmen alamadık. Şimdi nihayet bir iyileştirme oldu. Taksi ücretlerinde yüzde 25, minibüslerde ise yüzde 20 oranında artış oldu. Geçtiğimiz iki yıllık süre içinde ekonomik sıkıntılar çekmemize rağmen ulaşım hizmetlerini aksatmadık. Akaryakıt zamları, yedek parça fiyatlarındaki artışlar, vergiler, sigortalar hülasa tüm girdilerde inanılmaz artışlara bu güne kadar zor dayanabildik. Günün şartlarına göre yerinde bir fiyat artışı oldu, şimdi biraz rahatlayacağız. Bizler sadece araç sahipleri değil, ailemizle yakınlarımızla birlikte aynı zamanda müşteriyiz.

 

Araçlarda çalışanlar yani şoför esnafının da problemleri canımızı yakıyor. Çalıştırma sistemi sıkıntılı. Kısmi süreli iş sözleşmesi EK 6 ya göre şoför çalıştırıyoruz. Gün içinde çalıştıkları sürede yevmiyelerini alırlar, masraflar da çıktıktan sonra hasılatı araç sahibine verirler. Çarpık bir sistem, daha sonra çalışanlar işverenler için dava açarlar. Bir çok araç sahibi haksız yere ağır cezalara ve tazminatlara mahkum edildiler. SGK İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş beyle bu sorunları konuştuk tartıştık, onun da “EK 6 sisteminin kimseye yaramadığı ve bunun muhakkak değiştirilmesi gerektiğini” söylemesi ne kadar haklı olduğumuzu göstermiş oldu. Bu sistemin derhal değiştirilerek eskisi gibi 4-A ve 4-B sistemine geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Araç şoförü İBB ye müracaat ettiğinde kendilerine şoför çalışma kartı verilir. Belediyenin verdiği rusüm belgesinde çalıştığı aracın plakalı yazılır. Şoför bu araçtan başkasında çalışamaz şartı var, eğer başka arabaya çıkarsa hemen ceza kesiyorlar. Ağır para cezaları verildiği gibi araçlarda bağlanıyor. Bize göre yanlış bir uygulama. Halbuki sigortalı olan kişi istediği arabada çalışabilmelidir. Bu sıkıntının ortadan kalkabilmesi için EK 6 sisteminin muhakkak değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

 

 

İBB de henüz taşlar yerine oturmuş değil. TUDES’in tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Tüm odalar ve paydaşlar bir araya gelerek yeni bir düzenleme için ortak bir çalışma yapılmalıdır. İBB den İstanbul halkına daha iyi hizmetler verebilmemiz hususunda gerekli desteği bekliyoruz.

 

Araçlarımızı değiştirmek istiyoruz. ÖTV indiriminin tekrar geri getirilmesini talep ediyoruz. Halkın memnun olacağı modern araçları, onların hizmetine sunmak en büyük dileğimiz. Şunu da bu arada belirtmek isterim. Türkiye’de en düşük taşımacılık İstanbul’da yapılıyor.

 

Kadıköy-Pendik hattında şu anda 366 araç çalışıyor. 23 km’lik bir mesafede bu sayı çoktur. Birçok araç atıl durumda. Bunu çözmenin yolu da en az 100 minibüsün taksiye dönüştürülmesidir. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Dönüşüme geçirilecek araçların lüks, modern ve vito tarzı araçlar olmasını da önemsiyoruz.

 

Bizlerin de eksikliği yanlışları, hataları varsa lütfen bizlerle paylaşın, kendimizi çek edelim. Zaten araç sahipleri ve çalışanlarımızla sık sık bir araya gelerek öz eleştiriler yapıyor, hatalar ve yanlışları masaya yatırarak sorunları çözmeye gayret sarf ediyoruz. İstanbul halkına en iyi hizmeti sunmak için yeni projeler üretiyoruz. Bu konuda bir çok uzman kişi ve kurumların görüşlerini alıyoruz. Biz bunları yaparken hiç yorulmadan halkımıza en mükemmel hizmeti 24 saat sunmaya da devam edeceğiz. Yeter ki bugüne kadar olduğu gibi, sizler bizlere güvenin, merak etmeyin sizleri mahcup etmeyiz. Tüm halkımıza hayırlı ve güvenli yolculuklar diler, saygılar sunarız.


BİLİM SEYYAHLARI PROJESİÖnceki Haber

BİLİM SEYYAHLARI PROJESİ

Kartal Belediyesi öğrencileri yalnız bırakmadıSonraki Haber

Kartal Belediyesi öğrencileri yalnız bır...

Yorum Yazın