‘Gönüllerden Tuvallere’ Türkan Şoray

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Gönüllerden Tuvallere’ Türkan Şoray
Abone ol
Türk Sinemasının unutulmaz ismi Türkan Şoray Kadıköy Eğitim Atölyeleri Gençlik Buluşmaları kapsamında ‘Gönüllerden Tuvallere’ Türkan Şoray sergisinin açılışında Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde sevenleriyle bir araya geldi.

Şoray’ı hayranları büyük bir coşkuyla karşılarken izdihamdan salona zorlukla girdi.

 

Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan ve eşinin katılımıyla kurdale kesildi. Organizatörlüğünü şube müdürü Esra Özgenç'in yaptığı programda kendisine Kadıköy'de faaliyet gösteren Halk Eğitimi Merkezleri destek oldu.( Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi, Bostancı Halk Eğitimi Merkezi, Erenköy Zihni Paşa Halk Eğitimi Merkezi, Feneryolu Halk Eğitimi Merkezi)

 

Rol aldığı bazı filmlerden kesitlerin de tiyatro performansı olarak sahnelendiği programda hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Türkan Şoray’ın duygulandığı gözlerden kaçmadı.

 

 

Kısa bir teşekkür konuşması da yapan Şoray; Sergiyi çok beğendiğini dile getirerek, "Bütün kursiyerlerin sanatkar ellerinden öpüyorum. Her eser gerçekten kalpten yapılmış. Bugün gerçekten meslek hayatım boyunca unutmayacağım bir gün yaşıyorum. Sizler ölene kadar kalbimdesiniz." dedi. ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne de atıfta bulunan ünlü sanatçı, "Otizmliler her zaman bizimle, her zaman onları kucaklamalıyız. Farkındalığımız her zaman devam etmeli." ifadelerini kullandı.

 

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkan Şoray adına Çanakkale Dumlupınar Hatıra Ormanı'nda 5 adet fidan dikti. Sertifikasını Şube Müdürü Esra Özgenç'in elinden alan Şoray'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan tarafından Bostancı Halk Eğitimi Merkezi ‘nin yaptığı ipek halıya işlenmiş tablosu hediye edildi.

 

Programın sonunda hayranlarıyla bir araya gelerek fotoğraf ve imza verip sohbet eden Türkan Şoray’a kendisi için yapılan tablolar eser sahipleri tarafından hediye edildi.

 

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda Halk Eğitimi Merkezleri Kursiyerleri tarafından Türkan Şoray adına yapılan 60 a yakın resim ve el sanatı ürünü sergilendi. Kursiyer ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programda duygu dolu anlar yaşandı.

 

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap” Türk Sinemasının en önemli isimlerinden birini misafir etmenin mutluluğunu yaşadık. Türkan Şoray’ın halka mal olmuş ve herkesin gönlünde taht kurmuş bir sanatçı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Kursiyerlerimizin ve halkın ilgisi oldukça fazlaydı. Kendisi de bir o kadar nazik ve naifti her bir eserle, kursiyerle birebir ilgilendi. Türkan ŞORAY temalı bir sergi ve tiyatro gösterimi olacağı kursiyerlerimize iletildiğinde büyük bir istekle görev almayı arzu ettiler ve sonuçta ortaya çıkan ürünler gerçekten mutluluk vericiydi. Şoray’ın tiyatro kursiyerlerimizi ayakta alkışlaması da çok güzel bir mesajdı ve kurumumuz adına gurur vericiydi. Program sonrasında Türkan ŞORAY”ın sergi de çok beğendiği Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Cam Bölümü tarafından hazırlanan tüm filmlerinin isimlerinin ve kendi imzasının yer aldığı pano kendisine hediye edildi. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen tüm Halk Eğitimi Merkezlerimizi, öğretmen ve kursiyerlerimizi yürekten kutluyorum. Tüm kursiyerlerden çok güzel geri dönüşler aldık. Türkan hanım gerçekten halka mal olmuş bir sanatçı ve çok seviliyor. Sevgi seli müthişti. Öğretmen ve kursiyerlerimiz bu etkinlikte rol almaktan büyük mutluluk duydular. Türkan Şoray a Halk Eğitim Merkezindeki atölyede üretilen gümüş kolye hediye edildi, kolyeye kendi resmi işlendi. Filim canlandırmaları da yine Halk Eğitim Merkezi tiyatro kursiyerleri tarafından gerçekleştirildi. Dila Hanım, Selvi Boylum Al Yazmalım, Kara Gözlüm Filmleri canlandırıldı.


Kızılay Büyüyor, Toplum GüçleniyorÖnceki Haber

Kızılay Büyüyor, Toplum Güçleniyor

Meclis ilk, toplantısını yaptıSonraki Haber

Meclis ilk, toplantısını yaptı

Yorum Yazın