‘Geleceğimizi güçlendiriyoruz’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Geleceğimizi güçlendiriyoruz’
Abone ol
2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılının açılışını İSMEP Projesi kapsamında depreme dayanıklı yapılan Kadıköy Atatürk Fen Lisesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.

İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin açılışla ilgili şunları belirtti. “Sayın Cumhurbaşkanımızın açılışını yaparak onurlandırdığı İstanbul - Kadıköy  Atatürk Fen Lisesi depreme karşı güvenli, çevreci ve teknolojik bir okul olarak eğitim öğretime başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın insiyatifi ve liderliği ile 2006 yılında başlattığımız İSMEP Projesi sayesinde 1147 okul binası depreme karşı güvenli hale geldi” dedi.

 

 

KADIKÖY ATATÜRK FEN LİSESİNİN ÖZELLİKLERİ

Kadıköy Atatürk Fen Lisesi yaklaşık 6.500 metrekare kapalı alanda 38 derslik/atölye, kütüphane, çok amaçlı salon ile 816 öğrenciye depreme karşı dayanıklı, teknolojik ve çevre dostu bir okul olma özelliğindedir. Ayrıca 3.000 metrkare kapalı alanda faaliyete geçen yatakhane binası; 128 yatak kapasiteli olup yine depreme karşı güvenli, modern bir yurt olarak faaliyete geçmiştir.Yeni yapılan Kadıköy Atatürk Fen Lisesi binasında uygulanan çevreci ve yenilikçi uygulamalar ile okul, LEED Platinum Sertifikası almaya hak kazanmış ve hatta Avrupa ve Asya’da Platinum seviyesindeki ilk okul olma özelliğini taşımaktadır. Aşağıda maddelendirdiğimiz özellikler ile öğrencilerin ve öğretmenlerin hayatlarına olumlu etki edecek bir yaşam alanı oluşturmayı amaçlıyoruz;

 

√          Düşük emisyonlu araç park yeri

√          Elektrikli şark noktası

√          Bahçe sulamada ce WC içindeki rezervuarlarda

            kullanılmak üzere yağmur suyu toplama ve depolaması

√          Gri su sistemi

√          Düşük enerji tüketimli LED aydınlatma

√          Çatı ve otopark üzerinde kurulu fotovoltik güneş

            panelleri ile 145 kWlık elektrik üretimi

√          Akıllı bina otomasyon sistemi

√          Yeşil çatı uygulaması

√          Yoğun mahallerde devreye giren CO2 sensörleri

√          Mekanik ve doğal havalandırma sistemleri

√          Rejenerasyon tekniği ile elektrik üreten asansörler

√          Doğa gün ışığıyla maksimum aydınlık alan tasarım

 

İPKB olarak 2019-2020 eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar diliyoruz.

 

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile İstanbul’da 2019-2020 eğitim öğretim dönemi açılışı Milli Eğitim Bakanımız ile birlikte İSMEP kapsamında depreme karşı yıkıp yeniden yaptığımız İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nde gerçekleşti. Okulumuz Türkiye’de ilk LEED Platinyum sertifikası alacak çevreci ve teknolojik bir okul. Ben ve ekibim için büyük bir onur vesilesi oldu. Emeği geçen müteahhit ve müşavir firma çalışanlarımıza da teşekkür ederiz.

 

 

UZUN YILLAR HİZMET VERECEKLER

 

İSMEP Projesi kapsamında yıkıp yeniden yapılan okulları depreme dayanıklı inşa ederken, gelecek nesiller için çevresi ile uyumlu, enerji tasarruflu, fonksiyonel, bakım gerektirmeyen ve uzun yıllar hizmet verecek bir şekilde tasarlanıyor. Okullardan bir kaç örnek...

 

 

Direktör Kazım Gökhan Elgin ve Ekibine Teşekkür Mesajları Yağıyor

 

İstanbul’un deprem riskini önleme çalışmalarını yönetmek için kurulan, Geleceğimizi Güçlendiriyoruz” sloganı ile yola çıkan, Türkiye’de ilk kez bir risk azaltma projesi olan İSMEP (İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi) Projesi’ni afet oluşmadan önlem alma yaklaşımı ile ele alarak İstanbul’un deprem ve afetlere hazırlığı için mevcut problemleri tanımlayıp çözüm üretirken, çözüm sürecinde uygulanan standart ve yöntemlerin istenilen kalitede uygulayan, 2006’dan bu yana 1147 adet okul binası, 115 sağlık binası, 38 yurt binası, 77 kamu idari binası yapan İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB)’nin başında bulunan; Genel Direktör  Kazım Gökhan Elgin  ve ekibine tebrik mesajları yağıyor.


BAŞKAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTUÖnceki Haber

BAŞKAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

SAĞLIK İÇİN, HEPİMİZ İÇİNSonraki Haber

SAĞLIK İÇİN, HEPİMİZ İÇİN

Yorum Yazın