Büyük projeler vizyon ister, hizmet etmek herkese nasip olmaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyük projeler vizyon ister, hizmet etmek herkese nasip olmaz
Abone ol
İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından yürütülen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yeniden yapılan Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açıldı.

Türk Sağlık Sistemi gücüne güç katmaya devam ediyor. Büyük işler başarıldı, büyük reformlar yapıldı, yapılmaya devam ediyor.

 

Deprem anında bile kesintisiz hizmet vermek üzere tasarlanan Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, sismik izolatör teknolojisi, akıllı ve yeşil bina konseptiyle yenilendi. İki faz halinde projelendirilen Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinin I. fazı, açıldı. Projenin bundan sonraki aşamasında, eski hastane yıkılarak projenin II. faz inşaatına başlanacak.

 

I. fazında 175 poliklinik bölümü, 27 ameliyathanesi, 96 yoğun bakım yatağı ve 758 yatak kapasitesi bulunan Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, yılda 1 milyondan fazla poliklinik hastasına hizmet verecek. Sismik izolatör teknolojisiyle inşa edilen hastanede bulunan 385 adet sismik izolatör, deprem anında yükün yaklaşık yüzde 90’ını alarak hastanenin deprem anında ve sonrasında da tam kapasite hizmet vermesini sağlayacak. II. faz inşaatın tamamlanması ile birlikte hastanede kullanılan izolatör sayısı 503 olacak. Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Uluslararası Leed Gold Sertifikası almaya aday olup yeşil bina konseptine uygun olarak inşa edildi.

 

 

Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifiyle açıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Göztepe Şehir Hastanesi Açılış Töreni'ne katıldı. Hastanemizin İstanbul'umuza, Türkiyemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Sağlık Bakanlığımızı, yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. Göztepe'de hizmete açtığımız bu hastaneye verdiğimiz Prof. Dr. Süleyman Yalçın Hocamızı rahmetle yad ediyorum.

 

 

AFETE HAZIR KOVİDE KALKAN HASTANELER

 

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yeniden yapılan hastaneler Kovide kalkan oluyor. İSMEP Projesi kapsamında yeniden yapılan hastaneler, kovid-19 salgını ile mücadelede büyük rol üstlendi. İstanbul’un en çok hasta talebini karşılayan ve olası deprem anında risk durumunda olan hastaneleri yeniden yapan ya da güçlendiren İPKB, hayata geçirdiği projelerde benimsediği yenilikçi ve modern tasarımlarla hastanelerin hizmet kapasitelerini de arttırdı.

 

 

 KARTAL DR. LÜTFİ KIRDAR ŞEHİR HASTANESİ 

 

İSMEP hastanelerinden bir diğeri de 4 Temmuz 2020’de hizmete açılan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi oldu. Tasarımından yapım sürecine kadar kullanılan malzemeler ve standartlar sayesinde Leed Gold ve Dünya Bankası IFC tarafından EDGE sertifikası almaya hak kazanan, dünyanın ilk kamu hastanesi olan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesinde toplamda 855 sismik izolatör kullanıldı.

 

303 bin metrekare kapalı alana sahip 5 bloktan oluşan hastane 193 poliklinik ve 1.105 yatak kapasitesine sahip olmasının yanında, otopark, yeşil alan ve diğer hizmetleriyle hasta ve yakınlarına kolaylık sağlıyor.

 

 

 GÖZTEPE ŞEHİR HASTANESİ 

 

Bulunduğu konum dolayısıyla İstanbul’da ciddi oranda hasta kabul eden Göztepe Şehir hastanesi önümüzdeki günlerde artan kapasitesi ve afetlere hazır halde hizmet vermeye başlayacak. İSMEP projesi kapsamında 385 sismik izolatör ile yeniden yapımı gerçekleşen hastane, 250.000 m2 kapalı alan üzerinde 1.188 nitelikli yatak kapasitesi ile enerji ve çevre dostu tasarım kriterlerine uygun olarak projelendirildi.

 

Enerji ve çevre dostu olarak tasarlanan Göztepe Şehir Hastanesi, Uluslararası Leed Gold sertifikası almaya aday olup, yeşil bina konseptine uygun olarak tasarlandı.

 

 

 PROF. DR. CEMİL TAŞCIOĞLU ŞEHİR HASTANESİ 

 

Eski adı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeniden yapım projesi ile 30 Mart 2020 tarihinde Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi olarak açılışı yapıldı. İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından yapılan ve iki fazdan oluşan hastanene de toplamda 503 sismik izolatör kullanılacak. 385 sismik izolatör ile tamamlanan birinci fazında yılda 1.5 milyon poliklinik hastasının yanında 700 bin acil hastanın tedavi edilip 45 bin ameliyat ile hizmet verebilecek.

 

 

 MARMARA ÜNİVERSİTESİ PROF. DR. ASAF ATASEVEN ŞEHİR HASTANESİ 

 

Güçlendirilme yöntemi uygulanan Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Şehir Hastanesi toplamda 829 sismik izolatör ile güçlendirilen dünyanın en büyük kamu hastanesi olarak kayıtlara geçti. 113.000 m2 kapalı alan üzerinde kurulu hastanede 28 ameliyathane, 60 yoğun bakım servisi ve 535 hasta yatak kapasitesi bulunmakta. Kullanılan 829 sismik izolatör ve tam teknoloji ile güçlendirilen hastane olası bir afet anında kesintisiz hizmet sunmaya devam edecek şekilde hayata geçirildi.


Başkan Yüksel Atalar Spor Kompleksi’ni yerinde incelediÖnceki Haber

Başkan Yüksel Atalar Spor Kompleksi’ni y...

 KARTAL’DA YENİ ALT YAPI İLK SINAVINI BAŞARIYLA VERDİ Sonraki Haber

KARTAL’DA YENİ ALT YAPI İLK SINAVINI BA...

Yorum Yazın