20 YILDIR BİTMEYEN ACI: 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
20 YILDIR BİTMEYEN ACI: 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ
Abone ol
17 Ağustos depreminin üzerinden 20 yıl geçti. Depremlerin devam ettiği ülkemizde acaba depreme dünden daha hazırmıyız?

17 Ağustos Marmara Depremi'nin üzerinden 20 yıl geçti. Binlerce insanımızı bir gecede yitirdik. 45 saniye süren sarsıntıda “Sağlam zeminler üstüne oturmayan” binalarımızı, kentlerimizi, yaşam alanlarımızı kaybettik. 7.4 şiddetindeki deprem Kuzey Anadolu Fayı'nı Düzce'den İzmit Körfezi'nin içine kadar harekete geçirdi. Depremin nüfusun, sanayinin, yerleşmelerin en yoğun bulunduğu  Marmara bölgesinde olması, kayıpları kat kat arttırmıştı.

 

Kamuoyu “ARTIK HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK” diye haykırmıştı. Toplumsal bilinç, felaketin ürkütücü boyutu karşısında yeniden şekillenmeye başladı. Artık, bilime aykırı politika ve yönlendirmelere karşı sivil yanımızı güçlendirmemizin gereği ortaya çıktı.

 

Şimdi hazırmıyız?

 

 

 20 YIL HİÇTE KOLAY GEÇMEDİ 

 

17 Ağustos Marmara Depremi'nde daha fazla rant uğruna çürük yapılan binaların çökmesi sonucu şehit olan biricik varlıklarımız İREM ÇAKAL ve NURTEN ÇAKAL’ı ölümlerinin 20. yılında bir kez daha rahmetle anıyoruz.

 

Kerem Çakal - Kenan Çakal

 

 

Hepimizi sevmeye sevginiz, hepimizi sarmaya gönlünüz yetti. Ama hepimizin gücü sizlere yetmedi. Kollarımızdan ayrıldınız. Sizlere veda edemeyiz. Duygularımızda ve bir nur huzmesi olarak aramızda hep olacaksınız.


BAŞKANLARDAN KIZILAY’A KURBAN BAĞIŞIÖnceki Haber

BAŞKANLARDAN KIZILAY’A KURBAN BAĞIŞI

Kartal’a soluk aldıracak projeSonraki Haber

Kartal’a soluk aldıracak proje

Yorum Yazın