1 Eylül Dünya Barış Günü’nde 3. Uluslararası Halk Oyunları Festivaline Görkemli Kapanış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde 3. Uluslararası Halk Oyunları Festivaline Görkemli Kapanış
Abone ol
Kartal Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Halk Oyunları Festivali, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde görkemli bir kapanışa sahne oldu. Başkan Gökhan Yüksel, yaptığı konuşmada; “Kültür ve sanatın dili yok. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh. Kartal’dan dünyaya güçlü bir barış mesajı vermenin gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dansçıların sahne gösterileri yine büyüledi

Festivalin 5’inci ve son günü, Neyzen Tevfik Meydanı’ndan Kartal Meydanı’na kadar dans gruplarının müzik eşliğinde yürümesi ile başladı. Kartal’ın en işlek noktalarından biri olan Ankara Caddesi üzerinden, meydana yürüyen dansçılara Kartallılar yoğun ilgi gösterdi. Festival programının devamında, farklı ülkelerden dans grupları halk oyunlarını sahneye taşıdı. Türkiye, Gürcistan, Polonya, Meksika ve Macaristan gibi 9 farklı ülkenin dansçılarının sahne performansı izleyenler tarafından çok beğenildi.

“Kültür ve sanatın dili yok”

Dans ekiplerinin sahne gösterilerinin ardından Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, tüm dans grupları ile birlikte sahneye çıktı. Yoğun alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Başkan Gökhan Yüksel, 1 Eylül’de Kartal’dan tüm dünyaya evrensel bir barış mesajı verdiklerini ifade ederek, “Bugün, 1 Eylül Dünya Barış Günü. Kartal’da çok önemli misafirlerimizi ağırladık. Barışın tesisi için her birimize ayrı bir görev düşüyor. Kültür ve sanatın dili yok. Burada 9 farklı ülkeden hep beraber buluştuk. Ne kadar birbirimize benzediğimizi gördük.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh.” Kartallılar olarak, herkese örnek olduk. Bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize ve komşularımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Başkan Gökhan Yüksel, programın devamında tüm dans gruplarına ve festivalin düzenlenmesinde emeği geçen kişilere teşekkür plaketi takdim etti.


FENERBAHÇE KULÜBÜ BAŞKANI ALİ KOÇ’TAN ÖZEL BİR GECEÖnceki Haber

FENERBAHÇE KULÜBÜ BAŞKANI ALİ KOÇ’TAN ÖZ...

Kartal’da Okullar Yeni Eğitim Dönemine HazırlanıyorSonraki Haber

Kartal’da Okullar Yeni Eğitim Dönemine H...

Yorum Yazın